Alle categorieën

Nieuws

Home > Nieuws

Waarom is polyesterweefsel populair? Is polyesterweefsel echt niet ademend?

Tijd: 2022-07-11 Hits: 51

Pure natuurlijke vezelstoffen zijn katoen, hennep, zijde, wol, asbest, enz. Hoewel de belangrijkste natuurlijke vezel, maar er zijn niet te verwaarlozen problemen, zoals chemische instabiliteit, afhankelijk zijn van de lage opbrengst van natuurlijke materialen, zijn natuurlijke vezels vatbaar voor meeldauw , motten, vervagen na gebruik, niet gemakkelijk in te stellen, gemakkelijk rimpels te produceren, enz.

4-1

In consideration of more mass production, chemical fibers are put on the market in one experiment and improvement, low cost and high yield, and can be modified, easy to process and have a strong tensile properties. Such as polyester fiber, which is commonly known as polyester fabric, according to polyester has excellent shaping properties, polyester draad and fabric by shaping or straight, or fluffy pleats, in use, even after many washes, can also maintain the original form.
En de chemische eigenschappen van polyester, polyestermolecuul bestaat uit korte alifatische koolwaterstofketen, estergroep, benzeenring, eindalcoholhydroxylgroep, verwijder de twee eindalcoholhydroxylgroep, er zijn geen andere polaire genen, daarom is polyestervezel besproken als slecht hydrofiel.

4-2

Polyestermolecuul bevat 46% estergroep, en de estergroep kan worden gehydrolyseerd en thermisch gekraakt boven 200 ℃, en sterk alkalicontact zal worden verzeept en de polymerisatiegraad zal worden verminderd, en het wasmiddel met een gewone dosering onder 100 ℃ heeft geen effect op polyesterweefsel.
Polyesterstof kan sterk licht weerstaan, dus het is geschikt voor gordijnstof. In vergelijking met natuurlijke vezels zijn polyester stoffen beter bestand tegen zonlicht. Bij het drogen van kleding zullen veel mensen het bord "Geen blootstelling aan zonlicht" opmerken, omdat veel stoffen bijwerkingen kunnen hebben bij blootstelling aan zonlicht, maar diep van binnen voelen veel mensen dat kleding geen ziel heeft als ze niet worden blootgesteld aan zonlicht (hoesten). , zodat polyesterstoffen veilig kunnen worden blootgesteld aan zonlicht en gif (haha).
Polyester is ook zeer elastisch, zelfs na herhaaldelijk wrijven zal het snel terugkeren naar zijn prototype en geen lelijke kreukels achterlaten.
Er is ook een veiligheidsprobleem, polyester stoffen zijn extreem hittebestendig en de technologie van stoomvormen kan perfect standhouden.

4-3

De chemische weerstand van polyesterweefsel is ook erg goed, chemische wasmiddelen zijn wasbenodigdheden, zoals bleekmiddel, een klasse en zullen de stof van de stof niet beschadigen. Polyesterkleding hoeft zich niet al te veel zorgen te maken over schimmel, vergeet niet om een ​​dozijn mottenballen in de kast te leggen om er zeker van te zijn dat de kleding in de kast wordt geplaatst, maar ook zorgen maken over vergeling en lange schimmelplekken? Zelfs als je N mottenballen zet, maak je je nog steeds zorgen over de liefde voor kleding in de kast, maar polyesterweefsel kan dit soort problemen fundamenteel omzeilen.

4-4